Mijn tweede verjaardag

indexMorgen heb ik wat te vieren. Dan is het twee jaar geleden dat ik met gepaste zenuwen op een ziekenhuisbed lag en door het Erasmus MC werd gereden. Op weg naar een nieuwe wereld vol geluid. De reis begon door een diep dal. Want nu hoorde ik al niet veel meer, maar na de operatie was dat zelfs nog minder. Zes weken lang moest ik herstellen en wachten in stilte. Toch voelde ik me van meet af aan als herboren.

Vanaf nu zou alles anders worden. Ja, op het gebied van geluid dan ;). Sinds die onvergetelijke dag op 19 april 2013, toen ik uit de stilte ontwaakte en mijn nieuwe, bionische oor ‘live’ ging, ben ik niet meer gestopt met het bewust luisteren en genieten van geluiden. Natuurlijk loop ik nu niet meer te grienen bij elke merel die ik hoor en knuffel ik niet met de koffiemachine omdat hij ineens allemaal gezellige piepgeluidjes maakt. Maar ik ervaar bijna dagelijks een klein moment waarop ik bewust stilsta bij wat ik hoor. Dan lach ik van oor tot oor.

Bijvoorbeeld als…
…ik Under the Bridge van de Red Hot Chili Peppers na jaren weer eens luister, alle geweldige details hetzelfde klinken als 18 jaar geleden en ik vervolgens bijna tegen een lantarenpaal fiets van vreugde. Als ik mijn sleutels voor de zoveelste keer laat vallen, maar ik ze niet meer verlies omdat ik ze hoorde vallen. Als ik met klamme handjes een klant opbel met een vaste telefoon en haar vervolgens volledig kan verstaan. Als ik hardloop en Faithless door mijn mp3-speler knalt én ik ook nog mijn coach op de app kan horen zeggen: “Lekker bezig, je hebt er alweer 10 kilometer opzitten!”. Als ik een interview heb opgenomen, het zelf kan terugluisteren en overtikken. Als ik een saxofoon, piano, gitaar en viool kan onderscheiden tijdens een optreden en daar ook nog een zanger doorheen hoor. Ok, die kan ik dan niet helemaal verstaan, maar toch!

Natuurlijk zijn er genoeg momenten waarop horen een uitdaging blijft. Maar nu is het feest! Ik hang de slingers op, zet de muziek aan. En geniet van het geluid van een knallende fles bubbels, het inschenken van een glas en het klinken van de flûtes

4 reacties op ‘Mijn tweede verjaardag

 1. Hoi Frances,
  Je kent mij niet maar ik wil even aangeven dat jou blog me gelukkig maakt.
  Helaas heb zelf nog niks dan alleen hoop maar als ik je verhalen lees dan denk ik rustig het komt vast bij mij ook weer een beetje goed.
  ter info ik ben nu op het zelfde moment als jij twee jaar geleden en ben maandag 2 maart geopereerd in het vu voor een ci aan het rechteroor.
  Het linkeroor doet al jaren niet meer mee dus nu op dit moment erg stil voormij.
  Ga zo door met schrijven ik blijf het zeker volgen en kan nu alleen maar zeggen bedankt voor de mooie verhalen dat geeft mensen in de zelfde situatie weer een positieve blik!!

  Groeten Edwin

  1. Dag Edwin,
   Hartelijk dank voor je compliment! Wat ontzettend leuk dat je me dit laat weten. Het geeft me precies de motivatie om deze blog te schrijven en ik ben dan ook blij om dit van jou te horen! Ik wens je heel veel succes bij jouw CI-avontuur. Mocht je eens een vraag hebben, laat het me gerust weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s