Een waterdicht avontuur

Cuba – 3 september 2014 – Het is weer een zonovergoten dag in Viñales. Vandaag worden we getrakteerd op een dagje goddelijk strand in Cayo Levisa. Om op het paradijselijk eiland te geraken, moeten we eerst de bus in. Na een lange, hobbelige weg vol gaten en plassen komen we aan bij de boot. Nog een half uurtje varen en dan mogen we ons overgeven aan het grote genieten.

De hitte neemt toe. En met het stijgen van de temperatuur stijgt de behoefte aan een frisse duik in die strakblauwe zee. We meren aan en haasten ons naar de strandstoelen. De rugzakken ploffen neer en iedereen ontdoet zich in razend tempo van zijn kleren. Mijn reisgenoten rennen als blije kinderen het water in. SAM_1253Maar voor mij begint eerst een ander avontuur: mijn Cochleair Implantaat (CI) mag voor het eerst mee het water in. En dat vergt de nodige voorbereidingen.

Vol spanning open ik mijn etui met: een AquaCase (waterdicht doosje), een AquaMic (speciaal kapje/zendspoel met waterdichte microfoon) én een waterdichte kabel. Gelukkig, ik heb alles bij me…Mijn CI zet ik in de speciale “zwemstand”. En dan mag hij in het doosje. Voor ik het doosje sluit, controleer ik drie keer of alles wel goed zit en echt waterdicht is. Ik plug de waterdichte kabel in het doosje en plak de waterdichte zendspoel op mijn hoofd. Het doosje clip ik aan mijn bikinibroekje. Best bijzonder, je oor op je heupen 🙂

SAM_1270Daar sta ik dan. Klaar om het water in te gaan. Ik hoor de golven omslaan en in de verte kan ik mijn reisgenootjes horen praten. Cool! Ik trek mijn sprintje en ren het water in. Zou hij het echt redden? Met enige aarzeling ga ik volledig kopje onder. Ja, het werkt! Ik kan zwemmen én horen tegelijk. ‘Grappig, het lijkt net of je met een mp3-speler loopt’, zegt een medereiziger. ‘Wat hoor je nu?’, vraagt een ander. Wat leuk al die vragen. Het is geweldig om ook in het water te kunnen kletsen. Het duurt misschien even voordat ie waterdicht is, maar dan heb je ook wat!

SAM_1744Dit feestje mag ik ook voortzetten op snorkeltocht. En daar ontdek ik niet alleen de gezellige kant van het kunnen communiceren in het water, maar ook de noodzakelijke. We gaan met verschillende groepen het water in. Door alle mooie vissen in die geweldige onderwaterwereld, verlies ik de tijd en mijn groep volledig uit het oog. Als ik omhoog kom, zie ik alleen maar vreemden watertrappelen. Gelukkig herken ik wel een van de Cubaanse groepsleiders. Ik vraag hem waar mijn vriendjes zijn en versta kraakhelder wat zijn antwoord is. Vol vreugde klapper ik met mijn zwemvliezen terug naar de groep. Life’s good.

9 reacties op ‘Een waterdicht avontuur

 1. Heerlijk je enthousiaste verhaal. Ik heb een zelfde ervaring in Kroatie. De onderwater wereld gaat echt open. Niet alleen zien maar ook horen. Lui in het water liggen en een gezellige babbel. Zo heerlijk! Het allereerste moment van aanzetten en het water in, al natte handjes nog voor ik het water inliep. Doet ie het of doet ie het niet? Pure euforie, ik kan verstaan en zwemmen tegelijk.. wow. En jawel heel leuk, flink wat belangstelling van de dames vanwege dat grappige ding op mijn hoofd 🙂
  Kortom, de AquaCase geeft meer dan alleen waterpret 🙂

  1. Wat leuk Henk! Ik herken het, die natte handjes haha. Echt mooi dat jij er ook zoveel plezier aan hebt. Het lijkt misschien niet heel belangrijk, maar het is echt een meerwaarde!

   1. Helemaal eens Frances, de meerwaarde zit wat mij betreft in het mee kunnen doen met een hele leuke vakantie bezigheid. Voorheen deed ik gewoon mee, vanzelf, maar zwom wat rond en ondertussen mijn partner in de gaten houden en met gebaartjes duidelijk maken wat de bedoeling was. In zee voelde ik me ook niet altijd echt veilig, altijd opletten en vooral goed rondkijken. Was nu echt ontspannen aan het zwemmen en ondertussen normaal kunnen praten en luisteren. Ben dus echt dankbaar dat ik de Aqua Case mag bezitten en zal er zonder twijfel zeer vaak gebruik van maken. En ja, aandacht trekt het ook, maar ervaar dat als puur positief. Helemaal happy dus 🙂

 2. zou het nog niet aan durven zo het zoute water in, wel lekker in het warme water van de Caraïbische Zee
  hoe ging het in het vliegtuig en bij de röntgenscanner ?
  grt ruud

  1. Hallo Ruud,
   ik kan me voorstellen dat je het eng vindt. Ik ging er ook met gezonde spanning in! Maar de AquaCase is veelvuldig getest en bestand tegen zeewater. Dus dat zit snor! Wel moet je er goed opletten dat de ringen goed afsluiten. Ik ben gewoon door de scanner gelopen, maar deed mijn CI wel even uit. Uiteraard gaan de controleurs gelijk tegen je praten, maar dan moet je even aangeven dat je een CI hebt en laat je je CI-paspoort zien. Dan snappen ze het wel.

   1. hallo
    zou de neptune daar ook in passen?
    ik weet dat hij waterdicht is maar zout water op de contacten lijkt mij niet goed.
    grt ruud

 3. Wat moet dat een belevenis voor je geweest zijn.
  Mijn zoon geniet er ook steeds meer van, maar dan moet hij wel alle spullen meenemen (hij heeft al eens een de grote batterij aan zijn CI gedaan en toen we wilde gaan zwemmen kwamen we er achter dat hij dan niet in het waterdichte doosje kan, of hij vergeet de armband) en niet de helft vergeten. Aan de andere kent vind hij het ook nog wel eng om er mee te gaan zwemmen, hij weet gewoon niet beter dan dat hij in het zwembad doof is.
  Kevin is 11 jaar.

  1. Hallo Ingrid,
   dat was zeker een belevenis! 🙂
   Wat fijn dat uw zoon er ook veel plezier van heeft! Ik kan me voorstellen dat het nog wennen is en nieuw. En het vereist best wat handelingen en oplettendheid. Dat is echt een kwestie van proberen en doen. Dan wordt het horen in de zwembad straks misschien ook heel normaal voor Kevin!

 4. Hee Frances! Leuk stukkie. Gaaf dat apparaatje. En cool dat ‘ie ook simultaan kan vertalen. Of sprak je al Spaans voordat je ging…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s