Wie mooi wil zijn…wil ook wat horen

Mensen met gehoorapparaten, een CI of een ander hoorhulpmiddel zullen het volgende wellicht herkennen; de tweestrijd die voorafgaat aan een bezoekje aan de sauna, kapper of schoonheidsspecialist. Je hebt enerzijds heel veel zin in die verwennerij, maar anderzijds geen trek in de ongemakkelijke situaties die daarmee gepaard gaan. Want je hoorapparaat houdt niet van water of vocht en dus moet hij uit. Wat rest is stilte, onzekerheid en ongezelligheid. Het grote genieten is ver te zoeken…En dus laat je de haarpunten van je prachtige haar verder splijten, de mee-eters op je Aardbeineusje doorvreten en vertel je je vriendinnen dat je de sauna helemaal niks vindt omdat je niet van blote mannen houdt.

Natuurlijk zitten er ook wel voordelen aan stilte. Want wat mis je nou werkelijk van de gesprekken in de kapsalon? Is het nieuwswaardig of nuttig om te weten dat het vandaag wéér regent, dat je uitgroei hebt of dat de klant naast je een punt heeft gezet achter de knipperlichtaffaire? Zodoende heb ik me in de aflopen jaren neergelegd bij de stilte in de salon en bewaarde ik de gesprekjes met de schoonheidsspecialiste voor ná de behandeling. Als je er duidelijk in bent en goede afspraken maakt, hoeft het geen enkel probleem te zijn en kun je onder de stoomcabine lekker wegdommelen in zwijgzaamheid.

Maar toch wringt de schoen. Ik lig nooit helemaal op mijn gemak. Want de sereniteit kan abrupt verstoord worden wanneer dat stoomapparaat onaangekondigd uitgaat. Dat wil zeggen, als ik de vooraankondiging weer niet hoor. En ik zit in een voortdurende gespannenheid; zei ze nou iets? Zijn we klaar? Moet ik iets doen? Ik word er ongemakkelijk van.

IMG_20140709_133915Maar vandaag kwam daar verandering in. Want ik mocht voor het eerst de AquaCase uitproberen. Een compact, waterdicht en robuust doosje waar mijn CI in kan. Met een waterdichte kabel en zendspoel. Al zou de schoonheidsspecialist een emmer water over mijn hoofd heen gooien; ik kan blijven horen en hoef niet bang te zijn dat mijn CI beschadigt!

En dus heb ik vanmiddag heerlijk een eind weg geouwehoerd over het zeikweer, vakanties, bruiloften, voetbal, eten en merkwaardige klanten. En ik kreeg de meeste aanwijzingen en vragen probleemloos mee; schoenen uit, stukje hoger liggen, wil je ook je wenkbrauwen epileren? En zo verder. Wat een bevrijding en gezelligheid! Het optimale genieten. Je begrijpt; ik kijk uit naar blote mannen ;).

14 reacties op ‘Wie mooi wil zijn…wil ook wat horen

   1. Kijk jij maar lekker naar die blote mannen! Haha! Mijn complimenten voor je leuke schrijfstijl!

 1. Wat een leuk stukje! Ik had daar nog niet eens over nagedacht: naar de schoonheidsspecialiste kunnen! 🙂 Is de Aquacase ook echt te gebruiken in de sauna? Want dat is inderdaad de enige reden waarom ik nog niet naar de sauna ben gegaan!

  1. Dank je wel Helen!
   Je mag de AquaCase dragen in de sauna. Tot een temperatuur van 55 graden celsius. Als je een sauna instapt die warmer is, zou je hem even af moeten doen en in je badjas stoppen ofzo. Maar al rondlopende in het complex is het geen probleem. En bovendien willen de meeste mensen dat je IN de sauna zelf je mond houdt dus vooruit maar ;). Ik moet het binnenkort maar eens uitproberen!

 2. Hey, heb aan veel dingen gedacht om te ondernemen met mijn AquaCase, maar niet aan de sauna en zeker niet aan de schoonheidsspecialiste. Over dat laatste denk ik ook maar niet verder na :). Maar de sauna dat is al een eeuwigheid geleden. Ga ik beslist weer eens doen, en waar ik naar kijk? Geen blote mannen….. grr 🙂

  1. Hihi. Grappig hè Henk? Zo denk je allemaal weer aan andere dingen! Ik ben niet zo heel sportief dus viel mijn oog al snel op ontspannende activiteiten. Hihi

   1. Echt wel 🙂 ben zelf ook niet zo van het sportieve (wel om te kijken) en ben vooral van de gezelligheid en ontspanning. Lekker drankje, lekker uit eten, terrasje, je kent het wel. Heb daar jaren maar matig aan meegedaan, maar sinds mijn Ci??? Haal de jaren dat het niet kon dubbel en dwars in haha.
    Hoewel niet sportief jij? Je stelde notabene voor om te gaan raften….. 🙂

 3. HALLO FRAN WEER EEN OUDERE MAN AAN DE LIJN CASPER VRIJDAG KRIJG IK TE HOREN WAT ER MET MIJN GEHOOR GAAT GEBEUREN OF MIDDENOOR OF WAAR IK VOOR OP DE GRENS ZIT N,M L 75 PROCENT INBOUW CI,,, NA ALLE ONDERZOEKEN EINDELIJK UITSLAG, BEN BENIEUWD LEUKE VERHAALTJES SCHRIJF JE , EN GEEN OORSUZEN MEER? DE LAGE TONEN HEB DIE NOG BEHO9UDEN? GR CASPER

  1. Wat spannend Casper! Laat je me weten wat de uitslag is? Ik ben heel benieuwd. Kan me voorstellen dat al die onderzoeken behoorlijk wat energie vragen en spanning opleveren. Maar vrijdag dus het verlossende woord!

   Ik heb geen last van oorsuizen, maar daar had ik voor mijn CI ook niet zoveel last van. Mijn restgehoor is niet gespaard gebleven. Een heel klein beetje maar. Misschien hoor ik er nog een vliegtuig mee ;). Maar ze voeren nu steeds meer gehoorbesparende operaties uit, dus misschien kom jij daar al voor in aanmerking.

   Succes en sterkte!

 4. hallo fran hoe is het met de schoonheid, grapje.

  ben bij de kno arts geweest in het amc en een goede uitleg gekregen over gehoorbesparende operatie s de uitslag van mri was goed dus geschikt voor ci , mag er 4 weken over nadenken , of sec opinion bij een ander ziekenhuis, een op tien lukt het niet gehoorsparend operatie, volgens hem , de toestellen zijn nog weer eens verfijnder afgesteld, en moet zeggen is iets beter.
  nu maar weer even nadenken voor wel of niet,,,,,,,

  1. Wat spannend Casper! Denk er maar goed en rustig over na. Je moet het alleen doen als je er 100% achter staat. En soms heeft dat wat meer tijd nodig.

   1. hallo bedankt voor je reactie, het is inderdaad een moeilijke beslissing, ik ga de voor en nadelen nog eens op een rijtje zetten, daarna beslissen mischien is de techniek dan ook wat verder, gr cas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s