Oerol

Voor een cultureel, theatraal of muzikaal festival kun je mij ’s nachts wakker maken.  Op een plek waar mensen, gezelligheid en kunst samenkomen ben ik helemaal in mijn element. Als er dan ook nog een biertje en een zonnetje geschonken wordt, is het feest voor mij compleet. Natuurlijk beleef ik muziek en theater anders dan goedhorende mensen. Woorden of soms hele zinnen in een stuk ontgaan me en met een x-aantal-koppige band speelt er altijd wel een muzikant voor spek en bonen, als hij mijn oor zou willen bereiken. Maar ik geniet van alles wat ik wél kan beleven.

IMG-20130617-WA0000De performance van mijn CI
Dit weekend ging ik voor het eerst met mijn CI naar het festival Oerol in Terschelling. De gebruikelijke ingrediënten die mij doen smaken naar meer, waren weer ruimschoots aanwezig. En natuurlijk was ik héél erg benieuwd wat ik zou kunnen volgen van de spraak van acteurs. Ik sloeg steil achterover…

MoneyMoneyMoney = HorenHorenHoren
De eerste voorstelling die we bezochten was van Dette Glashouwer en heette MoneyMoneyMoney. Een prachtige vrouw die ons op een bijzondere manier meenam in de geschiedenis van geld en haar relatie met geld. Ik stond helemaal versteld. Niet alleen vanwege haar indrukwekkende performance, maar ook omdat ik haar bijna woordelijk verstond. Ik verwonderde me bij iedere zin en zat te gniffelen omdat al haar woorden loepzuiver bij mij naar binnen kwamen!

Horen en Ruilen
Een andere voorstelling, waar ik normaal gesproken huiverig voor zou zijn, was ‘Ruilen’ van PeerGroup. Deze voorstelling stond namelijk bol van: interactie. Tussen acteurs en publiek, maar ook tussen publiek onderling. We kregen verschillende hilarische opdrachten om met elkaar te ruilen. Een kip voor spijkers en cranberries voor koffiebonen. Een totaalbeleving waarbij het erg handig is als je gehoor meewerkt. En mijn CI deed dat in volle glorie.

Mijn tas is inmiddels uitgepakt maar mijn hoofd zit weer vol met nieuwe geweldige herinneringen. En nu kan ik zeggen: het is stiekem nóg leuker als je meer kunt horen! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s